Bariera vapori - hidroizolatii

Pentru a regla cantitatea de vapori de apa, in lucrarile de finisaj se monteaza asa numita bariera vapori, care are rolul de a stopa patrunderea vaporilor in termoizolatie, ceea ce ar duce la perturbarea functionarii ei conform expectantelor. Compania noastra este specializata in crearea acestei bariere, iar serviciile pe care le oferim clientilor nostri sunt printre cele mai performante.
Montarea foliei se face sub materialul termoizolant, care este de obicei vata minerala, asigurand o protectie completa fata de transferul vaporilor, avand in acelasi timp si o functie, care de fapt este cea principala, de hidroizolare. Este folosita atat in constructiile civile cat si in cele industriale.

Bariera vapori multifunctionala

Practic, aceasta bariera are rolul de a impiedica umezeala din interiorul locuintei sa ajunga la stratul de termoizolatie, mai ales cand materialul folosit in acest scop este vata minerala, care, astfel isi indeplineste rolul ei cu eficienta.
Folia poate fi fabricata din polietilena sau dintr-un strat de aluminiu, trimitand inapoi in locuinta circa 50 % din caldura produsa de sistemele de incalzire pe timpul iernii. Acest lucru contribuie si la sporirea performantelor termice ale cladirii, prin urmare, utilizand o bariera vapori, nu doar ca va protejati cladirea de efectele umezelii care ar putea patrunde pana la elementele de structura, pe care le-ar slabi, dar realizati si un confort termic intern, cu un consum mai mic de energie.

Tipuri de bariera vapori

Membranele utilizate in acest scop au un finisaj din nisip sau un voal de polipropilena netesut, care formeaza partea superioara a lor, protejandu-le de factorii la care sunt expuse si, in acelasi timp, conferindu-le un aspect estetic deosebit de atractiv. Fata interioara a lor este alcatuita dintr-o folie de polietilena, care se inlatura in momentul instalarii cu ajutorul flacarii, avand rolul de a evita lipirea materialului atunci cand este rulat.
Temperatura la care se aplica membrana trebuie sa fie cea corespunzatoare, deoarece, daca este mai mare, poate modifica structura materialului, schimbandu-i caracteristicile. Insa aceasta temperatura este controlabila, daca lucrarea este efectuata de personal calificat si cu experienta.

Caracteristici pentru o bariera vapori

Armatura membranelor folosite in general de echipa noastra este facuta din fibra de sticla si aluminiu, iar materialul este sub forma de role, cu o lungime de 10 m, o latime de un metru si intre 3 si 4 mm grosime. Are o buna flexibilitate si o rezistenta excelenta la rupere, atat transversal cat si longitudinal. Fiecare constructie are caracteristicile ei proprii, de aceea o bariera vapori trebuie selectata in functie de acestea.

Modelul ales trebuie sa corespunda caracteristicilor fiecarei cladiri, de aceea, echipa noastra va ofera o buna consultanta in acest sens. Trebuie doar sa ne contactati, iar noi vom face un studiu preliminar in fiecare caz, pentru a cunoaste in amanunt toate aceste caracteristici. Va vom oferi apoi solutia perfecta, astfel incat locuinta dumneavoastra sa capete un maxim de confort si siguranta. Veti castiga in plus si o cale de a economisi o parte din energia consumata pentru incalzire.

bariera-vapori(1)